Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα του κεσύ Ευρυτανίας, προς διευκόλυνση ατόμων με μειωμένη όραση, μπορείτε επιλέγοντας κάποιο κείμενο και πατώντας το ηχείο που εμφανίζεται στην οθόνη σας να το ακούσετε, θα βρείτε επίσης περισσότερες επιλογές πατώντας το εικονίδιο των αμέα

Εγκύκλιοι Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. για την συμμετοχή μαθητών/-τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις έτους 2024

Εκδόθηκαν οι εγκύκλιοι του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. για την εισαγωγή μαθητών/-τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ή χωρίς εξετάσεις.

  1. Για υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις με τις αναγκαίες τροποποιήσεις – προσαρμογές:

Εκδόθηκε η εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. για την υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, βάσει του Ν.3699/2008, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2024, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Για να δείτε την εγκύκλιο πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο: ΥΠΟΒΟΛΗ_ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ_ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ_ΜΕ_ΕΙΔΙΚΕΣ_ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ_ΑΝΑΓΚΕΣ

       

           2.  Για υποψηφίους/-ες που δεν θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις: Οι προκαταρκτικές ενέργειες στις οποίες απαιτείται να προβούν οι υποψήφιοι/-ες για την έκδοση πιστοποιητικών

Εκδόθηκε από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. η εγκύκλιος με τίτλο «Ενεργοποίηση Επταμελών Επιτροπών για έκδοση Πιστοποιητικού Διαπίστωσης Πάθησης για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2024-25».

Η παρούσα εγκύκλιος αφορά τους μαθητές/-τριες που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και επιθυμούν την εισαγωγή τους σε τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χωρίς εξετάσεις.

Εντός του εγγράφου περιγράφονται αναλυτικά η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, οι προθεσμίες της ταχυδρομικής αποστολής των δικαιολογητικών, παράρτημα με τις παθήσεις, καθώς και οι 14 επταμελείς επιτροπές δημοσίων νοσοκομείων της χώρας, οι οποίες θα αναλάβουν την έκδοση των πιστοποιητικών πάθησης ή των απορριπτικών αποφάσεων, κατόπιν αίτησης των υποψηφίων. 

Για να δείτε την εγκύκλιο πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο: Ενεργ_7μελων_επιτροπων_24-25.sign

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Follow by Email
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status
Click to listen highlighted text!