Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα του κεσύ Ευρυτανίας, προς διευκόλυνση ατόμων με μειωμένη όραση, μπορείτε επιλέγοντας κάποιο κείμενο και πατώντας το ηχείο που εμφανίζεται στην οθόνη σας να το ακούσετε, θα βρείτε επίσης περισσότερες επιλογές πατώντας το εικονίδιο των αμέα

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992. Εορτάζεται σε όλον τον Πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής. Η αρχική της ονομασία ήταν «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες» “. Κάθε χρόνο εστιάζει σε διαφορετικό θέμα.

 

Στο πλαίσιο αυτό και με επίκεντρο το Καρπενήσι, έγιναν εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Με διοργανωτή τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Ευρυτανίας και αρκετούς συμμετέχοντες φορείς, από τη Δευτέρα 2  έως την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου,  πραγματοποιήθηκαν δράσεις και εκδηλώσεις για τα άτομα με αναπηρία. Το Κ.Ε.Σ.Υ. Ευρυτανίας συμμετείχε ενεργά μεταξύ των άλλων με τις ομιλίες «Οι δομές ειδικής αγωγής στην Ευρυτανία», με εισηγήτρια την Ευγενία Τασιού (κοινων. λειτουργός), «Η συμβουλευτική υποστήριξη της οικογένειας ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες», από την Αντιγόνη Λυκοκάπη (κοινων. λειτουργός), καθώς και υποστηρικτικά δίνοντας το παρών σε όλες τις υπόλοιπες εκδηλώσεις.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Follow by Email
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status
Click to listen highlighted text!