Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα του κεσύ Ευρυτανίας, προς διευκόλυνση ατόμων με μειωμένη όραση, μπορείτε επιλέγοντας κάποιο κείμενο και πατώντας το ηχείο που εμφανίζεται στην οθόνη σας να το ακούσετε, θα βρείτε επίσης περισσότερες επιλογές πατώντας το εικονίδιο των αμέα

Μένουμε σπίτι…………με παιχνίδι!


Μένουμε σπίτι και ενισχύουμε τις προγραφικές δεξιότητες των παιδιών μέσα από παιχνίδι

 

Αφού μένουμε σπίτι λοιπόν είναι μια ευκαιρία να παίξουμε με τα παιδιά μας και να ενισχύσουμε σημαντικές δεξιότητες για την ολιστική ανάπτυξη τους.

Είναι σημαντικό   λοιπόν να γνωρίζουμε  όλοι μας, πως για να αντιγράψουμε ένα σύμβολο θα πρέπει αρχικά να έχουμε πραγματοποιήσει μια νοητή αναπαράσταση αυτού και έπειτα  να είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε ένα κινητικό προγραμματισμό για να το κατασκευάσουμε.

Επομένως, γίνεται αντιληπτό πως η αναπαράσταση συμβόλων όπως σχήματα, γράμματα και αριθμοί  είναι μια σύνθετη διαδικασία και ειδικά για τα παιδιά μας!

Χρίζει αναγκαία η ενίσχυση των παρακάτω δεξιοτήτων του παιδιού όπως, είναι η ενδυνάμωση της άκρας χείρας, ο οπτικοκινητικός συντονισμός, η οπτική αντίληψη, η κιναισθητική αντίληψη και η σωστή στάση σώματος.

Ας μην ξεχνάμε πως οι  απαραίτητες δεξιότητες του παιδιού θα ενισχυθούν και θα εμπεδωθούν φυσικά μέσω του παιχνιδιού.

Ποιές δραστηριότητες ωστόσο μπορούμε να πραγματοποιήσουμε στο σπίτι ώστε να ενισχύσουμε την ανάπτυξη των παραπάνω δεξιοτήτων στη προσχολική ή στην πρώτη σχολική ηλικία;

 

 

Διάβασε τη συνέχεια εδώ

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Follow by Email
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status
Click to listen highlighted text!